Coronavirus

Het SchoolvoorbeeldGeen categorie

Beltrum, 12 maart 2020
 
Aan de ouders/verzorgers van alle leerlingen van de Sterrenboog.
 
Deze nieuwsbrief gaat in zijn geheel over het Coronavirus en de gevolgen hiervan voor onze school. Aangezien de ontwikkelingen hierover snel gaan, kan het zijn dat u ook in de komende dagen extra berichten van mij krijgt. 
 
Vanmiddag is er een persconferentie geweest waarin het kabinet en het RIVM meerdere maatregelen aan hebben gekondigd. Enkele maatregelen en adviezen hebben effect voor ons als school. 
 
–              Scholen blijven open.
–              Mensen met (milde) griepklachten moeten thuis blijven.
–              Evenementen met meer dan 100 mensen dienen te worden afgelast.
 
De school blijft open.
Concreet betekent dit dat onze school gewoon open blijft. De lessen gaan op de gebruikelijke wijze door. Wij zullen geen activiteiten laten plaatsvinden, waarbij alle leerlingen van de school in één ruimte aanwezig zal zijn. Morgenmiddag staat er een opruimmiddag gepland deze gaat wel door omdat leerlingen verspreid over het gebouw klusjes gaan doen. Het gaat hier dus niet om een groot evenement waarbij een grote groep op één plek is.
 
Klachten? Thuisblijven!
Leerlingen en leerkrachten, die griepklachten hebben, dienen thuis te blijven. Het gaat hierbij met name om koorts, (ernstige) hoestbuien of klachten aan de luchtwegen. Volg hierbij de richtlijnen van de RIVM. 
Als uw kind thuis moet blijven, horen we dat graag ’s ochtends voor half negen. U kunt op onze website onder schoolinformatie; formulieren, uw kind ziek melden. Mocht dat niet lukken dan kunt u naar de school bellen.
 
Tot slot.
Zoals gezegd, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het kan zomaar zijn dat er morgen of in het weekend nieuwe berichten volgen.
Als u vragen of opmerkingen heeft, hoor ik het graag. Deze situatie is voor iedereen nieuw, dus het kan heel goed zijn, dat ik dingen niet genoemd heb, die u wel verwacht had. Laat het gerust weten. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Marie-José Koster