kind_headerbeeld01
kind_headerbeeld02
kind_headerbeeld03

MAANDARCHIEF

SBN donderdag 26 maart

Klik hier voor het SBN van donderdag 26 maart.

Brief ouders kinderopvang

 Def brief Berkelland centralisatie kinderopvang

SBN donderdag 19 maart.

Klik hier voor het SBN van donderdag 19 maart.

Brief ouders maatregelen Coronavirus

Brief ouders maatregelen Coronavirus.

Coronavirus

Beltrum, 12 maart 2020
 
Aan de ouders/verzorgers van alle leerlingen van de Sterrenboog.
 
Deze nieuwsbrief gaat in zijn geheel over het Coronavirus en de gevolgen hiervan voor onze school. Aangezien de ontwikkelingen hierover snel gaan, kan het zijn dat u ook in de komende dagen extra berichten van mij krijgt. 
 
Vanmiddag is er een persconferentie geweest waarin het kabinet en het RIVM meerdere maatregelen aan hebben gekondigd. Enkele maatregelen en adviezen hebben effect voor ons als school. 
 
–              Scholen blijven open.
–              Mensen met (milde) griepklachten moeten thuis blijven.
–              Evenementen met meer dan 100 mensen dienen te worden afgelast.
 
De school blijft open.
Concreet betekent dit dat onze school gewoon open blijft. De lessen gaan op de gebruikelijke wijze door. Wij zullen geen activiteiten laten plaatsvinden, waarbij alle leerlingen van de school in één ruimte aanwezig zal zijn. Morgenmiddag staat er een opruimmiddag gepland deze gaat wel door omdat leerlingen verspreid over het gebouw klusjes gaan doen. Het gaat hier dus niet om een groot evenement waarbij een grote groep op één plek is.
 
Klachten? Thuisblijven!
Leerlingen en leerkrachten, die griepklachten hebben, dienen thuis te blijven. Het gaat hierbij met name om koorts, (ernstige) hoestbuien of klachten aan de luchtwegen. Volg hierbij de richtlijnen van de RIVM. 
Als uw kind thuis moet blijven, horen we dat graag ’s ochtends voor half negen. U kunt op onze website onder schoolinformatie; formulieren, uw kind ziek melden. Mocht dat niet lukken dan kunt u naar de school bellen.
 
Tot slot.
Zoals gezegd, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het kan zomaar zijn dat er morgen of in het weekend nieuwe berichten volgen.
Als u vragen of opmerkingen heeft, hoor ik het graag. Deze situatie is voor iedereen nieuw, dus het kan heel goed zijn, dat ik dingen niet genoemd heb, die u wel verwacht had. Laat het gerust weten. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Marie-José Koster
 

SBN donderdag 12 maart

Klik hier voor het SBN van 12 maart.

 

Berichtgeving Coronavirus 10-3 ouders

GGD brief Coronavirus voor ouders.

SBN donderdag 5 maart

Klik hier voor het SBN van donderdag 5 maart.

Coronavirus

Beltrum, 1 maart 2020
 
Beste ouders/ verzorgers,
 
De afgelopen week is bekend geworden dat het Coronavirus inmiddels in Nederland is gesignaleerd. Veel Nederlandse gezinnen zijn dit weekend teruggekomen van vakantiebestemmingen waar meerdere mensen reeds besmet zijn geraakt.
De verspreiding van het Coronavirus roept logischerwijs vragen op bij ouders en kinderen.
Hoe gaan wij hier mee om?
Basisschool de Sterrenboog volgt de richtlijnen van het RIVM en houdt nauwgezet de actuele ontwikkelingen in de gaten.
 
Op basis van de informatie die wij tot op heden hebben ontvangen van de RIVM, volgen wij de volgende adviezen:
Mensen die de afgelopen twee weken in de onderstaande gebieden zijn geweest en ziekteverschijnselen vertonen (combinatie van luchtwegklachten en koorts) moeten twee weken thuisblijven en contact opnemen met de huisarts en de regionale GGD. Indien dit aan de orde is bij uw kind of zijn/ haar direct naasten, verzoeken wij u om ondergetekende hierover te informeren.
  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies Aosta- vallei, Piemont, Lombardije, Veneto, Trentino-Zuid-Tirol, Friulli-Julisch-Venetie, Emiglia Romangna en Ligurie.
Wanneer uw kind een chronische ziekte of een verminderde weerstand heeft waarbij de impact van een eventuele besmetting groot kan zijn, is het mogelijk om tijdelijk op afstand onderwijs te volgen. Uw kind krijgt dan werk dat thuis gemaakt kan worden. Indien het noodzakelijk is dat uw kind gebruik dient te maken van deze optie, neem dan contact op met ondergetekende.
Wij geven de medewerkers en de kinderen meerdere malen per dag de gelegenheid om hun handen te wassen. Daarnaast vermijden wij fysiek contact (zoals handen schudden) en vragen wij iedereen te hoesten/niezen in hun elleboog.
Mocht het noodzakelijk zijn om andere maatregelen te treffen, dan zullen wij u hierover informeren via de mail. Daarnaast vindt u actuele informatie op de website van onze school.
 
Wilt u meer weten over het virus? Raadpleeg dan de informatie van het RIVM; www.RIVM.nl
 
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marie-José koster

Berichtgeving GGD Coronavirus

Algemene brief over Corona voor ouders verzorgers

CONTACT

Sterrenboog

Mariaplein 8
7156 MG Beltrum
tel: 0544-481543
Verstuur mail

Kalender

maart 2020

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
facebookYouTube