kind_headerbeeld01
kind_headerbeeld02
kind_headerbeeld03

Groep 2/3

Op maandag 13 november hebben we de verjaardag van juf Ingrid en juf Hermien gevierd. Ze waren samen 107 jaar geworden. Dat is best veel. Nadat juf Ingrid  de taart op het digibord had versierd en we in polonaise door de klas zijn gegaan hebben alle kinderen gefeliciteerd. Veel kinderen hadden iets leuks gemaakt en alle kinderen hadden meegewerkt om voor de juffen een prachtig boek te maken. Dank jullie wel!!

Samen iets drinken en vervolgens op het bord het verhaal van Tim de koe gekeken. Daarna was het tijd voor muziek van juf Nardy. Nog even iets drinken en een korte pauze. Om half elf kwamen er een aantal ouders en …………………..we gingen op excursie naar de boerderij van Naomi. Op de foto’s kunt u zien wat wij allemaal hebben gezien. Naomi mocht een klein biggetje vasthouden zodat wij konden aaien. We weten nu dat een moeder varken een zeug is. Ze krijgt meestal 14 biggetjes tegelijk. Naast de stal lag een grote “berg”. Dat was het voer voor de koeien, u kunt dat ook zien op de foto’s. In de koeienstal stonden de koeien allemaal naar ons te kijken. Boer Raymond heeft van alles verteld en wij mochten vragen stellen zoveel we wilden. Hij heeft ons ook laten zien waar de koeien werden gemolken. Op het laatst gingen we naar een jonge stier, die kreeg “oorbellen” in. Dat moet van de minister van Nederland. Er was een kleine proeverij van producten van de koe en het varken. Op de foto kunt u zien dat we samen de boer en de boerin hebben bedankt, ze staan gezellig naast elkaar op de foto, wij hebben gezongen. Terug op school was het tijd voor de lunch. De ouders die gereden hebben hielpen gauw alles klaarzetten. Er was een klein lunchbuffet dat we hebben  afgesloten met een toetje. De zon scheen heerlijk, dus lekker buiten spelen. Het was een geweldige dag. Ouders bedankt voor het rijden en alle verrassingen. En natuurlijk ook boer Raymond , dank je wel voor de gastvrijheid en de fijne uitleg. Het was een dag met een “gouden randje”.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Wij zijn nu ruim een week aan het werken over het thema griezelen. In groep 2 hebben alle kinderen het taakwerk “monster” gemaakt. Het was passen en meten ,alles is gelukt. De kinderen van groep 3 hebben getekend en geknutseld : monsters, spinnen en spoken. In de klas staat een geraamte van Bot en Botje en wij hebben het boek van Mevrouw Kelly en het spook gelezen. Natuurlijk gingen de leeslessen van kern 3, de rekenlessen en schrijflessen ook door. In de klas is een voorleeskruk, kijk maar eens op de foto’s. Vrijdag 13 oktober gaan wij optreden voor alle leerlingen van onze school met de bosgeestendans. Op de foto’s kunt u zien dat wij aan het oefenen zijn. Het gaat vast heel eng worden. Vrijdag is Naomi jarig, zodat we de week voor de herfstvakantie heel feestelijk afsluiten.

 

Feest op de Sterrenboog. Juf Claudette was jarig en we mochten allemaal naar de speeltuin. Het was prachtig weer en we hadden veel plezier. De moeder van Stijn kwam even kijken. We hadden haar gestoord in haar middagslaapje. Dat was helemaal niet erg, ze vond het erg leuk dat wij zoveel plezier hadden. Het was een fijne middag. Kijk maar eens naar alle foto’s.

Het was vandaag een bijzondere dag. Gisteren kregen wij van meneer  Daan een mooie kruk. Deze kruk gaan wij gebruiken als wij voorlezen in de klas. Je moet dan eerst op een kleine kruk gaan staan en dan klim je op de voorleeskruk. Sommige kinderen van groep 3 mochten vandaag op de kruk voorlezen. Anderen hebben meegelezen in hun eigen boek of samen gelezen met het kind dat naast hem/haar zat. Daarna ging groep 3 aan het werk met allerlei taalopdrachten. Kinderen van groep 2 waren al zelfstandig aan het werk. Dat kunnen ze heel goed zonder groep 3 te storen. Kijk maar eens op de foto’s. Ook de kinderen van groep 3 zijn goed aan het werk zoals u kunt zien. Na de middag kwam juf Claudette in de klas. Zij was jarig en wilde met haar groep naar de speeltuin. Zij vroeg of juf Hermien even mee wilde lopen i.v.m. de veiligheid. Maar ja, dan moest groep 2-3 een poos alleen werken. Dat kunnen ze wel, juf vond dat echter geen goed idee. Femke had wel een goed idee: dan gaan we toch allemaal! En dat mocht. Het was weer een hele speciale dag waarvan iedereen heeft genoten.

Op donderdag 14 september stonden er bij de sporthal voertuigen klaar om ons te leren hoe gevaarlijk het kan zijn om dicht bij een voertuig te gaan staan. De politie was er ook om ons van alles te vertellen. Bekijk onze foto’s eens in het fotoalbum – verkeersles.

Er zijn ook foto’s van een vrijdagmiddag, waarbij alle kinderen zelf werk mogen kiezen. Ook mag je zelf weten met wie je gaat samenwerken en in welk lokaal je werkt.

Wij zitten al twee weken in groep 2/3. De eerste dag was best spannend; een nieuw lokaal, voor sommige kinderen 2 nieuwe juffen, andere kinderen in de groep. Na twee weken zijn we al aardig gewend. We hebben gegymd, een lied geleerd, We weten bijna alle spullen te staan. We weten hoe het gaat met eten, werken, buiten spelen. Sommige dingen doen we allemaal samen, sommige lessen zijn voor groep 2 en sommige lessen voor groep 3. Soms mag je zelf kiezen. We hebben taakwerk gemaakt. Alle computers doen het en daar staan rekenwerk/taalwerk en spelletjes op. We hebben met de i-pad gewerkt. Juf Annie is er om te helpen. Alle groepen werken soms apart en soms samen. En elke dag vullen we het dagboek in. De klassenhulpen helpen al heel goed. Er zijn 2 kinderen die hun verjaardag hebben gevierd. En we vinden het gezellig samen. Kijk maar op de foto’s, dan ziet u het zelf.

 

CONTACT

Sterrenboog

Mariaplein 8
7156 MG Beltrum
tel: 0544-481543
Verstuur mail

Kalender

november 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebookYouTube